Hoe importeer je producten?

Wanneer je een groot aantal producten in 1 keer wilt uploaden of veel wijzigingen tegelijk wilt doorvoeren kun je gebruik maken van de importeerfunctie in Shopify.

1. Klik in jouw dashboard op Producten in het menu.

2. Klik rechts boven op
importeren.

3. Vervolgens krijg je de optie om een CSV bestand te uploaden

4.
Kies het juiste bestand. Klik op open en klik op uploaden en doorgaan.

5. Nu zie je een overzicht met een voorbeeld product. Wanneer je ziet dat iets niet goed is, kun je wijzigingen aanbrengen via de volgorde van de kolomkoppen wijzigen. Wanneer het product goed staat klik je op producten importeren.

6. Op het moment dat het bestand klaar is met uploaden ontvang je een bevestiging via e-mail.

Tip!  Deze functie is erg handig wanneer je al een webshop met producten hebt op een ander platform en nu overstapt naar Shopify

Tip!  Heb je al producten in jouw webshop staan wanneer je een CSV bestand gaat uploaden? Zorg ervoor dat je van te voren een back-up maakt via de exporteren functie. Zo raak je geen producten of gegevens kwijt.

Tip!  Hier vind je een link naar een voorbeeld CSV bestand. Deze kan je als basis gebruiken om je producten te importeren.