Hoe maak je een product aan?

1. Klik in jouw dashboard op Producten in het menu aan de linker zijde. 2. Je bent nu in het overzicht met alle producten in jouw webshop. In deze webshop zijn nog geen producten toegevoegd. Klik op de groene knop
Product toevoegen.


3. Vul bij het aanmaken van een product alle velden in die voor het product van toepassing zijn. Denk hierbij aan
titel, beschrijving, media, prijzen, voorraad, verzending en varianten. Ook kun je hier de SEO informatie aanpassen via website-SEO bewerken.


4. Scroll naar boven en ga verder aan de rechterzijde. Hier zie je dat het product de status
Concept heeft. Wanneer een product deze status heeft zal deze niet zichtbaar zijn in jouw webshop. Is het product helemaal klaar? Verander de status dan naar Actief voordat je op Opslaan klikt.


5. Heb je een product die op een bepaalde datum of tijd live wilt hebben in de webshop? Bij 
verkoopkanalen en apps kun je dit inplannen. Klik op beschikbaarheid plannen en plan de gewenste datum en tijd in.


6. Als laatste onderdeel zie je
Organisatie. In deze sectie geef je aan wat voor type product het is, in welke collectie(s) deze thuis hoort en geef je tags mee.

7. Klik vervolgens op Opslaan. YES! Je hebt een product aangemaakt.

 

Tip! Het is ook mogelijk om in de tussentijd een product op te slaan. Laat de status van het artikel op Concept staan en verander deze als laatste naar Actief. Zo gaat er nooit werk verloren. 

Tip! Wanneer het product eenmaal is opgeslagen krijg je bovenaan de optie om te kiezen voor Dupliceren. Wanneer je veel vergelijkbare producten hebt kan deze functie je veel tijd besparen. Let wel goed op dat je alle velden helemaal juist aanpast naar het andere product.  

Tip! Heb je een groot aantal producten welke aangemaakt moeten worden? Als je hier al een lijst van hebt kan je deze importeren. Hier leggen we uit hoe je dat stap voor stap doet.