De 5 beste gratis Shopify apps voor je webshop | update 2022

De 5 beste gratis Shopify apps voor je webshop | update 2022

Laatste update:

Als je een webshop runt op Shopify zul je merken dat veel apps geld kosten. Gelukkig is dit niet altijd het geval en door een beetje goed te zoeken is het mogelijk om je Shopify webshop te verrijken met gratis Shopify apps. Sommige zijn geheel gratis en sommige hebben naast de gratis versie ook een betaald abonnement als optie. Dit zijn onze tips voor gratis apps.

1. Translation Lab

Wat doet het: Vertaal je webshop

Tegenwoordig wil je je webshop het liefst in meerdere talen aanbieden. Denk hierbij aan zowel Nederlands als Engels en misschien nog wel meer talen. Met de gratis versie van de app Translation Lab is het mogelijk om 20 talen toe te voegen, tot 2000 woorden automatisch te laten vertalen en onbeperkt handmatig vertalingen toe te voegen.

2. Instafeed

Wat doet het: Voeg je instafeed toe aan je webshop

Met deze gratis Instagram feed app voeg je gemakkelijk je Instagram feed toe aan je webshop. Pas in de app de styling aan en maak het passend bij jou merk en webshop. Aangezien je Instagram account gekoppeld is, is de feed in de webshop altijd up to date.

3. Judge.me Product Reviews

Wat doet het: Geeft klanten de mogelijkheid om reviews achter te laten

Reviews zijn onmisbaar voor een webshop. Net zoals met het toevoegen van een instafeed creëer je met reviews social proof. Klanten lezen graag reviews over het product of merk waar ze in interesse in hebben om bij te kopen. Met de gratis versie van Judge.me vraag je gemakkelijk reviews van producten en krijgen klanten de mogelijkheid om een review met tekst, foto en video achter te laten.

4. Order Printer Pro

Wat doet het: Maak gemakkelijk facturen

Standaard krijgt een klant via Shopify een e-mail met een besteloverzicht, maar geen factuur. Wanneer klanten specifiek om een factuur vragen of je vooral richt op B2B wil je wel de mogelijkheid tot het maken van een factuur met daarop BTW. Met Order Printer Pro is het wel mogelijk om facturen te maken. Het gratis abonnement is tot 50 bestellingen per maand.

5. Yotpo Loyalty & Rewards

Wat doet het: Laat klanten punten sparen via een loyaliteitsprogramma

Verbind klanten aan je webshop met het loyaliteitsprogramma van Yotpo. Door te werken met een spaarsysteem verbind je klanten aan je webshop en stimuleer je ze tot herhaalaankopen. Laat klanten punten sparen door bestellingen te plaatsen, reviews achter te laten of door vrienden te verwijzen. Het gratis abonnement is tot 100 bestellingen per maand.

Heb je hulp nodig bij het installeren van apps of wil je persoonlijk advies welke app het beste bij jouw webshop passen? Stuur een mail naar info@studio-dot.nl en we helpen je graag verder!

Verder lezen

1 van 3