De productpagina in je Shopify webshop optimaliseren

De productpagina in je Shopify webshop optimaliseren

Laatste update:

Als webshop eigenaar stop je vaak veel tijd in de homepage en het algemene design van de site. Vaak wordt hierbij dan de product pagina vergeten, terwijl deze juist zo belangrijk is om de klant het laatste zetje te geven je product te kopen.

Product beschrijvingen

Dit is helaas een van de meest vergeten aspecten van webshop eigenaren. Want niemand heeft zin om honderd verschillende product beschrijvingen te bedenken, dit kost nou eenmaal veel tijd (die je voor je gevoel beter ergens anders in kan steken). Tóch is dit iets wat je zeker niet op moet bezuinigen, hieronder vertel ik je meer:

Zie je product pagina’s als landing pages van ieder afzonderlijk product. Het is goed voor de SEO van je webshop om unieke teksten te plaatsen op je product pagina’s. Je hoeft geen lang verhaal te schrijven, maar probeer wel unieke bijschriften aan je producten toe te voegen. Denk ook aan je doelgroep, wat zouden zij graag over in een beschrijving willen lezen?

Video

Een video kan elementen toevoegen aan je productpagina die teksten niet kunnen benadrukken. Bezoekers blijven langer op pagina’s met videos, dit is goed voor je “bounce rate”. Unboxing video’s zijn een van de meest populaire product videos van tegenwoordig. Klanten zien graag waar ze hun geld aan uit geven.

USP

Vergeet niet je USP (Unique Selling Point) te tonen op de productpagina. Heb je nog niet in kaart gebracht wat dit is? Denk bijvoorbeeld aan snelle levering, gratis verzending, hoge kwaliteit of altijd de goedkoopste producten. Door deze te tonen in de buurt van je ‘add to cart’ knop, kan je je klanten overtuigen om dit product op deze webshop te kopen.

Productfoto’s

Maak een foto van alle kanten van het product, en leg de nadruk op de details. Op deze manier kan de klant een goede keuze maken en zal er minder snel geretourneerd worden. Bedenk zelf maar; zou jij schoenen kopen zonder dat je weet hoe de zijkant er uit ziet?

Hulp nodig? Neem contact met ons op via de contact pagina of stuur een mail naar info@studio-dot.nl

Nieuwsgierig geworden naar Shopify? Probeer het nu 14 dagen gratis!

Verder lezen

1 van 3