Digitale producten verkopen via Shopify

Digitale producten verkopen via Shopify

Laatste update:

Wist je dat je via Shopify ook gemakkelijk digitale producten kunt verkopen? Denk aan e-books, abonnementen, online cursussen, muziek of allerlei andere online diensten en producten. In een Shopify webshop regel je dit gemakkelijk. 

Voordelen van digitale producten

Je kunt er voor kiezen om naast fysieke producten ook een digitaal product aan te bieden, maar ook compleet te richten op digitale producten. Het voordeel van een digitaal product is de schaalbaarheid. Je maakt het 1 keer en vervolgens zou je het oneindig kunnen verkopen. Het is daarom een interessant soort product waarmee je een passieve vorm van inkomsten genereert. 

Hoe maak je een digitaal product in Shopify?

Om een digitaal product te kunnen verkopen is een app nodig om een downloadkoppeling voor het product te maken. Met deze app zorg je er voor dat klanten het digitale product via mail of een link ontvangen wanneer zij dit bestellen. Daarnaast is het belangrijk om bij het aanmaken van een nieuw digitaal product het vakje ‘Dit is een fysiek product’ uit te vinken in het onderdeel verzending. Op deze manier weet Shopify dat het om een digitaal product gaat. 

Tips voor apps

Om te zorgen dat de klant ook daadwerkelijk het product of een link naar het product in de mail krijgt, maak je dus gebruik van een app. Met deze app stel je in dat de bestanden rechtstreeks naar klanten gestuurd worden nadat ze deze in je webshop hebben gekocht of een link krijgen waar ze de bestanden kunnen downloaden. Voor deze functionaliteit zijn verschillende apps beschikbaar, afhankelijk van je wensen en eisen kies je de app die het beste aansluit. 

Onze tips voor apps:

  1. Easy Digital Products
  2. SendOwl
  3. Sky Pilot 

E-mailtemplates aanpassen

Vervolgens is het belangrijk om de e-mailtemplates, e-mails die naar klanten gestuurd worden, in Shopify aan te passen. Geef duidelijk aan wat klanten kunnen verwachten en waar ze de gekochte digitale producten kunnen vinden en/of downloaden. 

Voorkom diefstal van jouw producten

Niet te vergeten: houd rekening met diefstal. Met digitale producten is het gemakkelijk om illegale kopieën te maken. Maak daarom gebruik van een watermerk of zorg ervoor dat ze niet gekopieerd kunnen worden. 

Ook een digitaal product verkopen? 

Wil jij nou ook een digitaal product gaan verkopen, maar wil je hier hulp bij of heb je specifieke wensen binnen deze functionaliteit, dan kun je Studio Dot inschakelen. Wij helpen graag met het optimaal instellen van jouw webshop. Neem contact met ons op via de contact pagina of stuur een mail naar info@studio-dot.nl

Nieuwsgierig geworden naar Shopify? Probeer het nu 14 dagen gratis!

Verder lezen

1 van 3