Hoe werken collecties in Shopify?

Hoe werken collecties in Shopify?

Laatste update:

Bij het aanmaken van producten is het verstandig om deze producten in collecties onder te brengen. Producten kunnen in meerdere collecties tegelijk zitten en kan je makkelijk verwijderen mocht het nodig zijn.

Waar kan je collecties aanmaken?

Ga naar de producten van je Shopify webshop. Als je hier bent zie je onder het kopje producten ook een kopje collecties staan.

Wat is het verschil tussen geautomatiseerde collecties en handmatige collecties?

Er zijn twee verschillende soorten collecties die je kan aanmaken: geautomatiseerde collecties en handmatige collecties.

Handmatige collecties
Met handmatige collecties kan je, zoals de naam al zegt, handmatig producten toevoegen. Dit houdt in dat je de producten per stuk kan toevoegen en verwijderen in de collectie zelf.

Geautomatiseerde collecties
Bij geautomatiseerde collecties kan je voorwaarden instellen waar de producten aan moeten voldoen om automatisch in de collectie terecht te komen. Als je een collectie wilt maken met producten onder de 10 euro zet je een voorwaarden voor producten onder de 10 euro. Ook na het aanmaken van de collectie zullen producten die voldoen aan deze voorwaarden automatisch worden toegevoegd.

Geautomatiseerde collecties in Shopify

Waarom collecties handig zijn om te gebruiken

Iedere shop kan profiteren van het groeperen van producten. Door het maken van collecties kun je de bezoekers nog beter laten zoeken naar de juiste producten waar ze geïnteresseerd in zijn. Denk hierbij aan het maken van collecties voor een sale of juist om kleding soorten te groeperen zoals broeken, jurken, sokken of hoeden. Deze collecties kan je tonen op een losstaande pagina, maar ook weergeven op de homepage.

Vergeet ook zeker niet een uitgebreide beschrijving van je collectie toe te voegen, dit zorgt ervoor dat je beter gevonden kan worden in zoekmachines.

 

Hulp nodig? Stuur een mail naar info@studio-dot.nl 

Verder lezen

1 van 3