Hoe werken kortingen in Shopify?

Hoe werken kortingen in Shopify?

Laatste update:

In jouw Shopify webshop kun je gebruik maken van kortingscodes en automatische kortingen. In dit artikel leggen wij uit hoe kortingen in Shopify werken en waar je op moet letten als je gebruikt wilt maken van de verschillende opties.

Kan je meerdere Shopify kortingen gebruiken?
Nee dit kan helaas niet, het systeem van Shopify kan maar 1 korting verwerken per bestelling. Let op: Je kan dus ook geen automatische korting combineren met een kortingscode.

Is het mogelijk om kortingscodes te beperken tot één keer per klant?
Ja zeker, in de instellingen van de desbetreffende kortingscode kan je aangeven hoevaak deze kortingscode gebruikt mag worden en dit ook beperken tot één keer per klant.

Welke kortingen zijn er?

Kortingscodes
Dit zijn codes die klanten kunnen invoeren bij het afrekenen. Denk aan "GRATISVERZENDING" of "SALE2020". Je kan de code elke naam geven die je wilt.

Het is mogelijk om eisen mee te geven aan kortingscodes, dit kan van toepassing zijn op de producten in de bestelling maar ook op de klant zelf. Hiermee kan je de kortingscode mogelijk maken voor specifieke klanten.

Shopify kortingen

De volgende kortingen zijn mogelijk bij kortingscodes:

  • Kortingspercentage 
  • Een vast bedrag
  • Gratis verzending
  • Koop een product, krijg een product gratis

Automatische kortingen

Automatische kortingen zijn kortingen die automatisch toegepast worden door Shopify zelf als de bestelling aan de gestelde eisen voldoet.
Let op: De klant zal de titel van de toegepaste kortingsactie in de checkout zien staan.

De volgende kortingen zijn mogelijk bij automatische kortingen:

  • Kortingspercentage 
  • Een vast bedrag
  • Koop een product, krijg een product gratis

 

Hulp nodig met het opzetten van een Shopify webshop? Neem contact met ons op via de contact pagina of stuur een mail naar info@studio-dot.nl

Nieuwsgierig geworden naar Shopify? Probeer het nu 14 dagen gratis!

Verder lezen

1 van 3