Shopify betaalmogelijkheden in Nederland

Shopify betaalmogelijkheden in Nederland

Laatste update:

Er is een verscheidenheid aan betaalmogelijkheden voor Shopify in Nederland die je kan implementeren in je Shopify website. Maar welke betaalprovider (payment service provider) je ook neemt, er zijn altijd voor- en nadelen waar je rekening mee moet houden. Een logische stap is om je aan te melden bij Mollie, maar sinds een tijdje is Shopify Payments ook in Nederland beschikbaar. Hieronder laat ik je zien hoe het zit met de betaalmethodes in Shopify.

Mollie betaalmethodes Shopify

Grote kans dat je wel eens van Mollie hebt gehoord, maar wat is het nu precies? Mollie is een zogenoemde payment service provider. Dit houdt in dat zij de schakel tussen Shopify en de betaalmethodes zijn. Via Mollie kan je namelijk verschillende betaalmogelijkheden aanbieden, denk hierbij bijvoorbeeld aan iDeal, de grootste betaalmogelijkheid van nederland. Klik hier voor een lijst met betaalmogelijkheden in Nederland. De kosten van Mollie verschillen per betaalmogelijkheid die je gebruikt. Op dit moment is iDeal via Mollie 29 cent per betaling.

Voordelen Mollie voor Shopify

  • Nederlandse betaalprovider
  • Veel betaalmogelijkheden om uit te kiezen

Nadelen Mollie voor Shopify

  • Extra Shopify transactiekosten van 2%, 1% of 0.5% (percentage verschil per abonnement) 
  • Creditcard tarieven zijn hoog

Shopify Payments

Sinds 2019 is Shopify Payments ook in Nederland beschikbaar. Door Shopify payments te gebruiken zorg je ervoor dat je er geen tussenkomst van een externe payment service provider meer nodig is. Wat resulteert in verschillende voordelen, zoals het niet meer hoeven te betalen van extra transactie kosten.

Waarom kiezen voor Shopify payments? Zoals hierboven al aangegeven heeft het gebruiken van Shopify Payments aanzienlijke voordelen. Hieronder een opsomming van de voor- en nadelen.

Voordelen Shopify Payments 

  • Omdat Shopify Payments een onderdeel is van Shopify zelf, heb je geen externe partijen nodig om je betalingsmogelijkheden te integreren
  • Veel verschillende betaalmethodes om uit te kiezen
  • Door het installeren van Shopify Payments voorkom je het betalen van extra Shopify transactiekosten.
  • Je kan naast Shopify payments ook andere betaalmogelijkheden blijven aanbieden

Nadelen Shopify Payments

  • Shopify kan geld vasthouden wanneer een account als ‘high risk’ wordt aangemerkt 
  • Shopify Payments is niet in alle landen beschikbaar

Verder lezen

1 van 3