Het uiterlijk van de checkout aanpassen in Shopify

Het uiterlijk van de checkout aanpassen in Shopify

Laatste update:

Het is mij opgevallen dat er veel tijd besteedt wordt aan het wijzigen van het uiterlijk van thema zelf, maar hierbij totaal de checkout vergeten. Terwijl dit juist het moment is dat bezoekers nog kunnen en zullen afhaken, mochten ze twijfels hebben. Het is daarom zo belangrijk om hier tijd aan te besteden, en ik ga je hieronder uitleggen waarom en hoe je het uiterlijk van de Shopify checkout kan aanpassen.

Waar kan je wijzigingen aanbrengen aan de checkout?

De instellingen voor de Shopify checkout zijn op meerdere plekken te vinden. Er is een onderscheidt gemaakt tussen het uiterlijk en de instellingen. 

Uiterlijk van de Shopify checkout
Het uiterlijk van de checkout is aan te passen in het thema zelf. 
Ga naar het dashboard van Shopify en klik op de grote knop met "aanpassen" erop. Ga naar "thema instellingen" en klik op de "checkout" sectie. Het is handig om ook naar de checkout pagina te navigeren om de wijzigingen te kunnen zien.

Tip: Vergeet niet een logo toe te voegen de kleuren te wijzigen in de kleuren van je huisstijl. 

Instellingen van de Shopify checkout
De instellingen van de checkout kan je vinden in de instellingen in het Shopify dashboard, onder de titel "afrekenen".

Klantaccounts
Als je een Shopify webshop opent zal de mogelijkheid voor klanten om een account aan te maken automatisch uit staan. Vergeet dus niet deze instelling te wijzigen en de klanten de optie te geven om dit te doen. Op deze manier is de klant met zijn of haar email adres verbonden aan jouw webshop. 

Taalinstellingen betaalpagina
Zorg ervoor dat je betaalpagina in de juiste taal is voor de juiste doelgroep van de webshop. Het komt niet goed over als de website in een andere taal is dan de betaalpagina (checkout)

Waarom het belangrijk is om je checkout aan te passen

Aangezien de checkout vaak vergeten wordt, zou je bijna denken dat het niet belangrijk is. Het tegendeel is echter waar. Uit onderzoek is gebleken dat als de betalingspagina (checkout) niet dezelfde huisstijl/kleuren heeft als de webshop zelf, klanten veel sneller afhaken omdat ze het niet vertrouwen.

Let op: Er is weinig vrijheid in het aanpassen van de Shopify checkout. De reden hiervoor is dat wanneer er minder aangepast kan worden, er ook minder stuk kan gaan. En laat de checkout nou juist net een van de belangrijkste pagina's zijn op je webshop.

 

Verder lezen

1 van 3