Dropshipping via Shopify in Nederland

Dropshipping via Shopify in Nederland

Laatste update:

Zit je er over na te denken om een dropshipping webhop te laten maken of te maken? Dropshipping via Shopify is in Nederland op dit moment erg populair, maar is zeker niet voor iedereen weggelegd. 

Wat is dropshipping?

Dropshipping is een manier van producten verkopen online. Normaal gesproken heeft een webshop een voorraad met producten die verkocht worden in de webshop. Maar met dropshipping ligt dit net wat anders, dan verkoop je producten die je zelf niet op voorraad hebt. Deze producten worden dan rechtstreeks vanaf de fabrikant opgestuurd naar de klant die de bestelling heeft geplaatst. 

Waarom Shopify gebruiken voor dropshipping?

De voornaamste reden is waarschijnlijk omdat Shopify een erg gebruikersvriendelijk platform is, waarmee je snel en gemakkelijk een webshop kan opzetten zonder technische kennis nodig te hebben. Daarnaast biedt Shopify de app Oberlo aan waarmee je op een toegankelijke manier leveranciers kan vinden.

Wat zijn de voordelen van dropshipping?

De opstartkosten van een webshop met producten die worden geleverd via dropshipping zijn lager dan andere. Dit komt doordat je zelf geen producten hoeft in te kopen en op te slaan. Daarbij komt het voordeel dat je nooit last zult hebben van een overschot aan voorraad, omdat je geen voorraad bezit. 

Omdat er geen voorraad is kan je de webshop vanaf alle plekken van de wereld (waar er wifi is) beheren. Je ziet dat veel mensen op deze manier de digital nomad lifestyle zijn gaan leven.

Wat zijn de nadelen van dropshipping?

De margin op producten is vaak een stuk lager, omdat leveranciers duurder zijn. Dit houdt in dat je meer moet verkopen om het rendabel te krijgen. Helaas is er ook veel competitie en zie je dat veel webshops dezelfde (dropshipping) producten verkopen. Hierdoor is het lastiger om een unieke webshop op te zetten en dus ook moeilijker om een goede USP te vinden.

Aangezien de voorraad niet in jouw beheer is, heb je hier ook weinig controle over. Het kan dus voorkomen dat bezoekers producten bestellen die er op dat moment niet meer zijn, terwijl je daar niet van op de hoogte bent. Dit kan problemen veroorzaken met de communicatie naar klanten toe en onbetrouwbaar overkomen.

 

Ben je overtuigd om een dropshipping webshop te beginnen en deze te laten maken? Ik kan je helpen met het opzetten en maken van je dropshipping webshop via Shopify.

Neem vrijblijvend contact met ons op via de contact pagina of stuur een mail naar info@studio-dot.nl

Nieuwsgierig geworden naar Shopify? Probeer het nu 14 dagen gratis!

Verder lezen

1 van 3