Shopify webshop optimaliseren

Shopify webshop optimaliseren

Laatste update:

Denk je er aan om je Shopify webshop te optimaliseren? Het kan lastig zijn om te beslissen waar je moet beginnen en welke punten nou echt je conversie verhogen. 

Plaats reviews

Hoevaak heb je zelf naar producten op internet gezocht en werd je uiteindelijk overtuigd door de reviews? Juist, vaak genoeg. Dit komt omdat de mening van andere klanten helpt om een beslissing te maken. Bezoekers willen niet alleen van jou zelf horen hoe goed jou product is, maar ook in de praktijk kunnen waarnemen dat het waar is doormiddel van betrouwbare bronnen; klanten die hun voorgingen.

Start een blog

Het is niet voor iedereen weggelegd en het kan erg tijdrovend zijn. Toch raad ik je aan om een blog in je webshop op te nemen. Door het goed gebruiken van zoekwoorden zal je zien dat het mogelijk is om sneller en hoger in zoekmachines te komen. Google houdt nou eenmaal van lange teksten waar je klanten ook echt iets aan hebben. Dus naast een uitgebreide product beschrijving is het beginnen van een blog zeker geen overbodige luxe.

Begin met upselling en cross-selling 

Probeer via upselling en cross-selling betere of extra producten aan je klanten te verkopen. Geef bezoekers bijvoorbeeld de optie om met korting een ander product bij de bestelling te plaatsen, of probeer ze juist een betere versie te verkopen dan het product waar ze op dit moment in geïnteresseerd zijn. 
In dit artikel leg ik je uit wat de verschillen zijn

Website optimaliseren voor mobiel

Tegenwoordig bezoeken we meer dan ooit websites en webshops via mobiele apparaten. Door deze verandering is de mobiele weergave in veel gevallen belangrijker geworden dan de desktop versie. Google page speed legt vooral de nadruk op mobiele web weergave, waardoor je er zeker van moet zijn dat je website hiervoor geoptimaliseerd is.

Musthaves om je webshop te optimaliseren 

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel richtlijnen die je kan gebruiken om te kijken of je website goed scoort en/of waar er eventuele verbeteringen zijn die je kan oppakken. Hieronder zal ik een aantal websites linken die ik iedereen aanraad om te gebruiken op gebied van SEO en webshop optimalisatie.

Google PageSpeed Insights
Een van de bekendste tools om de snelheid van je website te testen

Google Search Console
Als je op zoek bent naar informatie over je zoekwoorden, hoe hoog je in Google getoond wordt of wilt zien of je pagina's uberhaupt wel in Google voorkomen. Dit is dé plek om je SEO op te schroeven en van te leren.

Mobile friendly test
Op een gemakkelijke manier testen of je webshop wel mobiel vriendelijk is, daar is deze tool perfect voor. 

Tiny PNG
Een snelle optie om je afbeeldingen te verkleinen, zonder dat je er een programma voor hoeft te installeren. Je afbeeldingen kleiner maken is een belangrijk aspect van je pagina snelheid. Hoe meer je hier op kan winnen, hoe beter.

Google Trends
Opzoek naar goede zoekwoorden om te gebruiken op je webshop? Deze tool van Google laat zien waar er op dit moment veel naar gezocht wordt. 

Het is niet altijd makkelijk om de veranderingen van Google bij te houden, en waar je precies op moet letten om je webshop goed te optimaliseren. Maar gebruik maken van verschillende tools om achter de status van je webshop te komen is zeker geen overbodige luxe. Mocht je ergens tegenaan lopen, of vragen hebben kan je altijd contact met mij opnemen om te kijken of ik je kan helpen

 

 

Verder lezen

1 van 3