Hoe maak je een submenu / dropdown menu in Shopify?

Hoe maak je een submenu / dropdown menu in Shopify?

Niet iedereen is op de hoogte over hoe je submenu links toe moet voegen aan je menu in Shopify, terwijl het een hele goede toevoeging is voor je webshop. In dit artikel ga ik je uitleggen hoe je dit kan doen.

Een menu aanmaken in Shopify

Om te beginnen moet je eerst een menu aanmaken in de backend van Shopify. Dit kan je doen door naar je dashboard te gaan en in het linkermenu op "navigatie" te klikken.

Een submenu opzetten

Nadat je een menu hebt aangemaakt en een aantal menu links hebt toegevoegd kan je de submenu link gaan aanmaken. Om een submenu link toe te voegen aan je menu moet je de link onder de link slepen waar je hem geplaatst wilt hebben. Hieronder is het voorbeeld van een menu met meerdere submenu links:

 Shopify submenu


Waarom je een submenu zou willen gebruiken

Een submenu, ook wel dropdown genoemd, maakt het makkelijker voor je bezoekers om te zien welke pagina's, producten of collecties er allemaal in je webshop zijn. Dit zonder dat ze naar een andere pagina hoeven te gaan. Ook neemt een submenu weinig ruimte in omdat deze vaak alleen zichtbaar wordt op het moment dat je met je muis over het menu gaat.

Handig om te weten: Een submenu in Shopify kan niet dieper gaan dan 3 lagen. Daarnaast ligt het ook aan je thema of je meer dan 1, 2 of 3 lagen kan hebben. 

 

Hulp nodig? Neem contact met ons op via de contact pagina of stuur een mail naar info@studio-dot.nl

Enthousiast geworden over Shopify? Probeer het nu 14 dagen gratis!