Hoe maak je een submenu / dropdown menu in Shopify?

Hoe maak je een submenu / dropdown menu in Shopify?

Laatste update:

Wist je al dat het mogelijk is om een dropdown menu te maken in Shopify? Niet iedereen is op de hoogte over hoe je submenu links toe moet voegen aan je menu in Shopify, terwijl het een hele goede toevoeging is voor je webshop. In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je dit kan doen.

Een menu aanmaken in Shopify

Om te beginnen maak je eerst een menu aan in het dashboard van Shopify. Dit doe je door naar je dashboard te gaan en in het linkermenu op "navigatie" te klikken.

Een submenu opzetten

Nadat je een menu hebt aangemaakt en een aantal menu links hebt toegevoegd kan je de submenu link gaan aanmaken. Om een submenu link toe te voegen aan je menu sleep je de link onder de link waar je hem geplaatst wilt hebben. Hieronder zie je een voorbeeld van een menu met meerdere submenu links:

Waarom je een submenu zou willen gebruiken

Een submenu, ook wel dropdown genoemd, maakt het makkelijker voor je bezoekers om te zien welke pagina's, producten of collecties er allemaal in je webshop zijn. Zonder dat ze naar een andere pagina hoeven te gaan. Ook neemt een submenu weinig ruimte in omdat deze vaak alleen zichtbaar wordt op het moment dat je met je muis over het menu gaat.

Handig om te weten: Een submenu in Shopify kan niet dieper gaan dan 3 lagen. Daarnaast ligt het ook aan je thema of je meer dan 1, 2 of 3 lagen kan hebben. 

Hulp nodig? Stuur een mail naar info@studio-dot.nl.

Verder lezen

1 van 3