Deel 1: Nederlandse Shopify webshops inspiratie en voorbeelden

Deel 1: Nederlandse Shopify webshops inspiratie en voorbeelden

Laatste update:

Voorbeelden van Shopify webshops zijn fijn om te hebben als je net begint en misschien nog twijfelt om Shopify te gaan gebruiken. Hieronder laat ik een aantal Nederlandse Shopify webshops zien om je een goed voorbeeld te geven van de mogelijkheden.

Pieter pot
Pieter pot webshop in nederland verpakkingsvrij boodschappen doen

Misschien wel een van de leukste Shopify voorbeelden die er is, Pieter Pot! Als je interesse hebt in (verpakkingsvrij) online boodschappen doen zal dit merk je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Ze bieden sinds een tijd verpakkingsvrije boodschappen aan, aan de deur geleverd. Ze zijn klein begonnen in Rotterdam, maar zijn nu uitgegroeid tot landelijke bezorging. Door de tekst en de banner aan de bovenkant van de homepage zie je in een oogopslag wat er te koop is. Ook de USP aan de onderkant van de browser, die niet buiten beeld valt is heel sterk over nagedacht. 

Cocooning
Cocooning webshop

Cocooning is een salon in Hengelo, die via Shopify online producten koopt. De kleuren in combinatie met het logo geven een unieke stijl aan deze verder simpele website. Verder is er goed gebruik gemaakt van teksten hoog in de pagina, en veel verschillende categorieën in het menu. De webshop straalt een welkom gevoel uit.

Smir
Smir zero waste webshop

Ook op deze webshop is goed gebruik gemaakt van de ruimte bovenaan de pagina, duidelijk waar de webshop over gaat en wat er te koop is. Smir verkoopt namelijk zero waste artikelen om de strijd tegen onder andere plastic aan te gaan. Een goed voorbeeld waar ze gebruik van gemaakt hebben zijn de logo's van onder aan de website. Hiermee straal je vertrouwen uit, net als de reviews die getoond worden.

Kidzstore
Kidzstore duurzame kinderspullen

Door de verschillende kleuren die gebruikt worden en in het logo is het snel duidelijk dat er kinderspullen verkocht worden. In de banner aan de bovenkant van de website wordt extra aandacht gegeven voor specifieke producten die ze verkopen. Nog een voorbeeld van goede marketing is dat er uitgelichte producten worden getoond op de homepage. Zo zien klanten snel wat er onder andere verkocht wordt op de webshop.

 

Deze blog post zal regelmatig worden bijgewerkt om zoveel mogelijk interessante Shopify voorbeelden te laten zien.

 

Heb je na het zien van deze leuke Shopify voorbeelden ook interesse gekregen in een (nieuwe) webshop, of heb je het gevoel dat je bestaande website aan vervanging toe is of juist optimalisatie kan gebruiken?
Neem vrijblijvend contact met mij op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

 

Verder lezen

1 van 3